top of page
DSC_1575.jpeg

Föräldrakurser
och familjedagar

Scrolla ner istrukörsutbildning
DSC04275 copy.jpg

Förena nytta med nöje och lär dig
prata med barnen på ett nytt sätt

Välkommen till våra kurser och familjedagar som vänder sig till föräldrar och närmaste vuxna som vill utöka sin verktygslåda i föräldraledarskapet. På våra familjedagar gör barnen mysiga hästunderstödda aktiviteter med våra engagerade ungdomsledare medan du som förälder eller annan närmaste vuxen är på utbildning på kursgården. Vi samlas sen för gemensam fika i stallet som barnen dukat upp! 

Fler föräldrar söker stöd i sitt föräldraledarskap och vi ser de positiva följderna när vi samlas kring aktiviter runt hästen. Att behärska ett språk för att kunna uttrycka känslor och behov är så grundläggande för den psykiska hälsan att det borde vara obligatoriskt för alla barn (och vuxna) att få lära sig det. Forskning visar att samtal om det som är svårt i livet skyddar. Kan man sätta ord på vad man behöver, blir det enklare att röra sig framåt i en positiv riktning. På våra kurser får du som förälder ett handfast stöd och praktiska hjälpmedel. 
 
Aktuellt just nu:

FAMILJEDAG PÅ HÄSTÅKERIET
FAMILJEDAG PÅ HÄSTÅKERIET
15 sep. 2024 15:00
Östermalm
loggakursgard.png

Häståkeriets Kursgård

 

Kursgård och boende

Du finner Häståkeriets Kursgård, det lilla stallet och stora hagar precis

nedanför Kungliga Borgen på Gärdet.

Adress

Utbildningarna hålls på Häståkeriets Kursgård på Greve von Essens väg 59, 115 27 Stockholm. 

Studiebesök

Vi välkomnar organisationer som arbetar med barn och ungdomar på studiebesök på vår kursgård som ligger bredvid stallet på Greve Von Essens väg 59. Våra standardbesök tar ca 2 timmar och ger en helhetsbild av organisationen, våra metoder samt den forskning som finns på hästar som resurs för hälsa och välmående med utgångspunkt i modern hjärnforskning och neurofysiologi.
 

Kollektivtrafik

Buss 76 stannar vid hållplats Lindarängsvägen ute på Gärdet där du ska gå av. Några meter framför busshållplatsen finns en skylt där det står Häståkeriet. Promenera in på grusvägen till höger och följ vägen till du ser ridbanan och stallet. Det tar ca 5 minuter att gå från busstationen till oss.

 

Bil & Parkering

OBS! GPS visar fel väg. Om du kommer med bil, kör förbi filmhusets busshållplats och följ Lindarängsvägen tills du kommer till Lindarängens busshållplats. Några meter bakom busshållplatsen finns en väg upp till höger med en skylt där det står Häståkeri. Följ vägen, kör förbi vår ridbana och ta höger upp mot Kungliga Borgen. Du parkerar på Kungliga Borgens parkeringsplats. I stallet får du ett parkeringstillstånd som du lägger i bilen.

 

bottom of page