top of page
DSC00431 kopiera.jpg

Häståkeriets Kursgård

Här finner du kurser och instruktörsutbildningar för dig som vill förändra människors liv med hjälp av hästarnas läkande egenskaper. Reservera din plats på våra utbildningar idag. 

Scrolla ner

Instruktörsutbildningar

Scrolla ner istrukörsutbildning
DSC04275 copy.jpg

Dipl.Coach
Hästunderstött Lärande

Vill du vara med och förändra människors liv? Vi vill att fler människor, unga som äldre, får ta del av hästarnas läkande egenskaper. Denna utbildning vänder sig i första hand till dig som har dokumenterad hästerfarenhet och som arbetar professionellt med psykisk ohälsa och människor med hög stress. Du arbetar eller verkar i ett människovårdande yrke som exempelvis samtalsterapeut, är grundutbildad inom coaching, jobbar som friskvårdskonsulent, inom HR osv. Hos oss får du en komplett verktygslåda för att kunna integrera hästar och dess miljö som terapeutisk/pedagogisk resurs inom socialt/psykosocialt arbete och bidra till att förändra människors liv.

Utbildningen är kvalitetssäkrad av Svenska Friskvårdsförbundet.

Svenska friskvårdsförbundets logga

Dipl. Instruktör Ryttaryoga 

Ta steget och bli Diplomerad Instruktör i Ryttaryoga och inspirera till ökad närvaro och kroppsmedvetenhet i ridningen genom ett coachande förhålllningsätt. Utbildningen vänder sig till dig som kanske vill starta ryttaryoga och gruppträning i din ridklubb eller arbeta med ryttaryoga i olika sammanhang. Efter genomförd utbildning kommer du att känna dig trygg i rollen som ryttaryogainstruktör med ett coachande förhållningssätt och kunna leda, planera och genomföra klasser samt individuella sessions och rådgivning.

Instruktörsutbildningen i Ryttaryoga med bas i Medicinsk Yoga, Psoas- och Somatisk träning.

Utbildningen är kvalitetssäkrad av Svenska Friskvårdsförbundet.

Svenska friskvårdsförbundets logga

Häståkeriets Kursgård

 

Kursgård och boende

Du finner Häståkeriets Kursgård, det lilla stallet och stora hagar precis

nedanför Kungliga Borgen på Gärdet.

Program-, och utbildningsansvarig

Kaja Michelson leder de hästunderstödda programmen i samarbete med vårdinstanser och organisationer samt håller i Häståkeriets ledarskapsträningar för företag och ger kurser och workshops. Hon är en erfaren utbildare och föreläsare med 25 års erfarenhet som kommunikations-, och utbildningskonsult och som de senaste 15 åren verkat som stress- och samtalscoach med en tidigare bas i Costa Rica och Dallas, USA. Hon har drivit yogastudios i tre hemländer sedan 2010 och gett workshops i hästunderstött lärande på olika kursgårdar och rancher.

 

Kaja har gedigen internationell erfarenhet som ledarskapskonsult inom hästfaciliterat coaching med kunder från banker, företag, organisationer, samfund och konsultsammanslutningar. Med studier i konflikthantering och medling vid FN Universitetet - University for Peace, coachutbildning från Skandinaviska Ledarhögskolan och FamilyLab Association lotsar hon tryggt klienter och team till ökad självinsikt, psykologisk flexibilitet, självledarskap med förmåga att skapa självtillit och tillit i gruppen. För dig med terapuetisk bakgrund kommer du att se kopplingar till Acceptance & Commitment Training/Theraphy (ACT), Compassion & Focus Training/Theraphy (CFT), Relational Frame Theory (RFT) samt Schematerapi. 

Kaja grundade Coachingföretaget Exhale Coaching LLC i Dallas, TX 2013. Mellan 2013 – 2017 fungerade Kaja även som styrelseledamot för den amerikanska stiftelsen Rasur Foundation International, en stiftelse som arbetar för att öka den sociala och emotionella kompetensen hos vuxna och barn. Organisationen har exempelvis utbildat över 1500 lärare i metodiken The Connection Practice® vilket påverkar cirka 40 000 amerikanska elever varje år. Flera forskningsstudier validerar metodens effekter som banar väg för ökad social - emotionell intelligens samt förståelse och kontakt mellan människor. Kaja utbildade i metodiken under 2010 - 2013 i Costa Rica och mellan 2013 - 2019 i USA. 

Hon är författare till boken ”Alma & Atman” som gavs ut i USA 2017 (Sverige 2023) vars metodik bygger på The Connection Practice® och vilka de hästfaciliterade programen tar avstamp i. 2015 grundare hon det amerikanska Connection Practice Equus Training track inom Rasur Foundation International med bas i Dallas, TX. 

Kontakta kaja@hastakeriet.se

Adress

Utbildningarna hålls på Häståkeriets Kursgård på Greve von Essens väg 59, 115 27 Stockholm. 

Studiebesök

Vi välkomnar organisationer som arbetar med barn och ungdomar på studiebesök på vår kursgård som ligger bredvid stallet på Greve Von Essens väg 59. Våra standardbesök tar ca 2 timmar och ger en helhetsbild av organisationen, våra metoder samt den forskning som finns på hästar som resurs för hälsa och välmående med utgångspunkt i modern hjärnforskning och neurofysiologi.

Boende vid utbildningstillfällen

Det finns många hotell i närheten. Eventuellt går det att ordna kostnadsfria övernattningsmöjligheter på kursgården i öppen sal (ta med egen luftmadrass och sängkläder). Det finns kök och två badrum med duschar. Om du är intresserad av detta, meddela oss i god tid. Det finns flera restauranger runt oss. För dig som vill ta med egen mat finns micro i köket.

Kollektivtrafik

Buss 76 stannar vid hållplats Lindarängsvägen ute på Gärdet där du ska gå av. Några meter framför busshållplatsen finns en skylt där det står Häståkeriet. Promenera in på grusvägen till höger och följ vägen till du ser ridbanan och stallet. Det tar ca 5 minuter att gå från busstationen till oss.

 

Bil & Parkering

OBS! GPS visar fel väg. Om du kommer med bil, kör förbi filmhusets busshållplats och följ Lindarängsvägen tills du kommer till Lindarängens busshållplats. Några meter bakom busshållplatsen finns en väg upp till höger med en skylt där det står Häståkeri. Följ vägen, kör förbi vår ridbana och ta höger upp mot Kungliga Borgen. Du parkerar på Kungliga Borgens parkeringsplats. I stallet får du ett parkeringstillstånd som du lägger i bilen.

 

Missa inte

För dig som vill passa på att upptäcka Djurgården på hästryggen finns det möjlighet för dig att boka fantastiska ridturer på Kungliga Djurgården till rabatterat pris i samband med utbildningstillfällena.

bottom of page