Turridning

Välkommen till en fantastisk ridupplevelse på Kungliga Djurgården. Vi rider på slingrande grusvägar, bland annat längs Djurgårdsbrunnskanalen och bort mot Rosendals slott och trädgård. På ett flertal turer rider vi även till Biskopsudden, Blockhusudden, fågelsjön, Isbladskärret och längs Prinsessan Viktoria och Prins Daniels kärleksstig. Vi har även mycket populära temaritter och en gryningsritt där du rider igenom Stockholms stad samt längre turer för de vana ryttarna till Liljanskogen.

Såväl vana ryttare som nybörjare hälsas välkomna till våra turer. Tempo och instruktioner anpassas efter gruppens förutsättningar. Hästarna tar väl hand om (nybörjare åldersgräns15 år) och uppskattas även av vana ryttare. Flera av hästarna är viktbärande kallblod. Bekväma kläder är att rekommendera, såsom fritidskläder (ej shorts), boots eller skor med liten klack, strumpor som går att dra utan på byxbenen för att slippa glipa som annars riskerar du att få skavsår. Bor ni inte i Stockholm har vi en även en övernattningslägenhet för två personer som går att hyra för 850 kr/ natt.

Att rida i vår vackra Nationalstadspark har gamla anor som går tillbaka till den kungliga jaktparken härute på Djurgården. Våra härliga ridturer, för både nybörjare och vana ryttare, utgår från stallet på Greve von Essens väg 63. Turerna går bland annat förbi landmärken som Rosendals slott och trädgård, Biskopsudden och Blockhusudden, fågelsjön Isbladskärret och Djurgårdsbrunnskanalen. Varmt välkomna! Kika gärna in på "Viktig information innan din ridtur" för att se vilken tur som passar din ridnivå! Förbokning krävs. Åldersgräns: 15 år

Gryningsritt

Följ med oss på en gryningsritt genom Stockholms sovande gator! Vi rider alla helger och röda dagar tom september, även vardagar v 27-31. Vi rider på Stockholms bilfria gator ca kl 6.00-8.15 och avslutar med morgonkaffe och frukostbuffé i våra fina lokaler på Gärdet. Detta är en unik upplevelse som du alltid kommer att minnas länge. Bor ni inte i Stockholm har vi en även en övernattningslägenhet för två personer som går att hyra fö 750 kr/ natt.

Förutsättningar: Endast för dig med minst ridvana 4 (van ryttare - Har ridit några/flera år, vill ha en framåt häst) som behärskar hästen i alla gångarter, åldersgräns 18 år.
 

Tid: maj-september/oktober lördag/söndag. Samlas klockan 05:15 på morgonen. Tidsåtgång ca 3,5 timmar.

Turridning Liljanskogen

Med vana ryttare rider vi till natursköna Liljanskogen som bjuder på långa galoppsträckor.
Förbokning krävs. Turen erbjuds främst på vardagskvällar. Åldersgräns 18 år.

Dagstur med picknick

Här finns möjligheten för dig som vill uppleva Nationalstadsparkens alla ridvägar. Antal deltagare: För grupper 6-9 deltagare med ridvana dagstur, vardagar. Denna tur är för vana ryttare. Ca 6 timmar, varav ca 4 timmar ridning. Förbokning krävs


 

1 / 1

Please reload

Gryningsritt genom Stockholm city

  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle