top of page

sön 15 sep.

|

Östermalm

FAMILJEDAG PÅ HÄSTÅKERIET

Föräldrar ses på kursgården och barnen (8 - 17 år) är med med hästarna i stallet, "prova-på-ridning runt ridbanan" mm tillsammans med våra engagerade ungdomsledare. Alla sammanstrålar sedan för gott fika uppdukat på långbord i stallgången. Välkommen att ta med korv att grilla på gården!

FAMILJEDAG PÅ HÄSTÅKERIET
FAMILJEDAG PÅ HÄSTÅKERIET

Tid och plats

15 sep. 2024 15:00 – 18:00

Östermalm, Greve von Essens väg 59, Stockholm, Sweden

Gäster

Om evenemanget

FAMILJEDAGAR PÅ HÄSTÅKERIET 

Ta en andningspaus tillsammans! Föräldrar (eller annan familjevuxen) ses på kursgården medan barnen (8 - 17 år) spenderar tid med hästarna och  våra engagerade ungdomsledare i stallet.  

  • Föräldrar/annan familjevuxen: Välkomna till kursgården för närvaroträning på våra sköna ullyogamattor och samtalsövningar som bygger på samtalsmetodiken The Connection Practice 
  • Barn: Stallmys, Prova-på- Ridning på ridbanan, rita och smycka långbord i stallet tillsammans med våra  engagerade ungdomsledare
  • Alla: Fikar tillsammans på långbord i stallgången och sätter ord på våra upplevelser
  • Välkommen att ta med korv att grilla på gården! 

----------------------------------------------------------------------------

MER OM EVENTET

----------------------------------------------------------------------------

Fler föräldrar söker stöd i sitt föräldraledarskap och vi ser de positiva följderna när vi samlas kring aktiviter runt hästen.  Kursgården erbjuder utbildningar, workshops och lärande. Våra föräldra-, och familjerkurser vänder sig till föräldrar och närmaste vuxna som vill utöka sin verktygslåda i föräldraledarskapet. 

Att behärska ett språk för att kunna uttrycka känslor och behov är så grundläggande för den psykiska hälsan att det borde vara obligatoriskt för alla barn (och vuxna) att få lära sig det. Forskning visar att samtal om det som är svårt i livet skyddar. Kan man sätta ord på vad man behöver, blir det enklare att röra sig framåt i en positiv riktning. På våra kurser får du som förälder ett handfast stöd och praktiska hjälpmedel  genom övningar och praktik av empati och kommunikation.

Mer info om Kaja:

Kaja Michelson leder de hästunderstödda programmen på Häståkeriet i samarbete med vårdinstanser och organisationer och ger kurser, workshops och fortbildning inom vård/skola och företagshälsovården. Hon är en erfaren utbildare och föreläsare med 25 års erfarenhet som kommunikations-, och utbildningskonsult, och har de senaste 15 åren verkat som stress- och samtalscoach med en tidigare bas i Costa Rica och Dallas (2009 – 2020). Vid våra hästunderstödda program används en amerikansk samtalsmetodik utvecklad av utbildningsorganisationen Rasur Foundation International som syftar till att öka den sociala och emotionella kompetensen hos vuxna och barn. Kaja fungerade som styrelseledamot för Rasur Foundation International 2013 – 2017 i Dallas, USA samt utbildade på skolor, samfund och företag. Hon grundade coachingföretaget Exhale Coaching LLC i Dallas, 2013 och har bl.a.drivit studios med inriktning Medicinsk-, och Trauma anpassad yoga i tre hemländer Costa Rica, Dallas och Sverige (2009 – 2022). Den Medicinska Yogan finns numera representerad på 378 svenska vårdcentraler. Hon utvecklade Connection Practice®Equus Training Track för hästunderstödda insatser och har en gedigen internationell erfarenhet inom hästunderstödd ledarskapsträning på olika amerikanska rancher och kursgårdar. Med bl.a. coachutbildning från Skandinaviska Ledarhögskolan och fördjupning inom Föräldra-, & Familjecoaching från den danske familjeterapeuten Jesper Juuls utbildningsorganisation Family Lab Accociation lotsar hon individer och grupper till ökad självinsikt och psykologisk flexibilitet.

Kaja är författare till barn-, och läroboken Alma & Atman som bygger på metodiken med tillhörande utbildningsmaterial och som används av Rasur Foundation International vid utbildningssammanhang samt i familjeterapi av olika verksamheter, exempelvis Texas Counseling Group. Boken gavs ut 2017 i USA och 2023 i Sverige.

Varmt välkomna! 

Biljetter

  • FAMILJEDAG PÅ HÄSTÅKERIET

    1 490,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page