top of page

tors 09 nov.

|

Östermalm

RYTTARCOACHING

Dessa 75-minuter klasser består av kortare föreläsningar på olika teman, följt av mentala-, och fysiska praktiker för närvaroträning och kroppsmedvetenhet.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
RYTTARCOACHING
RYTTARCOACHING

Tid och plats

09 nov. 2023 18:00 – 19:15

Östermalm, Greve von Essens väg 59, 115 27 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Dessa 75-minuter klasser består av kortare föreläsningar på OLIKA teman som har med hästar och ridning att göra och som ger direkta insikter kring din kropps förmåga att utveckla dig till en bättre ryttare. Föreläsningarna fölljs av mentala-, och fysiska praktiker för närvaroträning och kroppsmedvetenhet. Klassen avslutas med en guidad avspänningsträning i djup vila.

Passen i RYTTARCOACHING ger dig som ryttare en fördjupad förståelse om hur din kropp påverkar din ridning och fokuserar på övningar för att släppa spänningar och bli mer närvarande i kroppen. Exempelvis: stelhet i länd, höfter, axlar, handleder och anklar samt brister i förmågan att vara snabb i kommunikationen (hjälperna) gör dig kort och gott till en sämre ryttare. Med ökad förståelse, flexibilitet, balans och koordination kan man dock ganska snabbt komma till rätta med olika utmaningar i ridningen.

Klassen vänder sig till den som vill:

- Förstå mer om sig själv som ryttare

- Förstå mer om relationen mellan häst och människa

- Förbättra sin rörlighet, balans och koordination

- komma ur invanda mönster och beteenden som på något vis skapar obalans eller stelhet

- Öka sin kroppskännedom med ökad närvaro och rörelsefrihet till följd

Klasserna är öppna för alla och Häståkeriets ridskoleelever kan boka in sig som "Rida igen" om man missat ridlektioner.

Om du vill delta i en eller flera RYTTARKOMETENSPASS men inte har du inga tillfällen att "Rida igen" bokar du in dig på passet direkt i vår eventkalender här. Klasserna kostar 250 kr och är 75 minuter och är öppna för alla att boka in sig på, så tipsa gärna ridkompisarna från andra ridklubbar också.

OM DU HAR PASS ATT RIDA IGEN BOKAR DU IN DIG LÄNGST NER PÅ SAMMA SIDA (titta i kalendern efter datum som passar dig) och du debiteras inte något för din bokning om du bokar in dig i det bokningssystemet.

Med fördel kan du boka in dig på alla pass under hösten och delta som att du går en kurs för att fördjupa dina kunskaper, närvaro och ryttarteknik.

Välkommen!

Biljetter

  • 75 MINUTER RYTTARKOMPETENS

    Välkommen till Greve Von Essens väg 59. Följ skyltarna in på gården.

    250,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page