top of page

Ridskolan på Häståkeriet

Häståkeriet är ingen traditionell ridskola utan fokus är att ge alla en chans att skapa starka band med hästen. Lära sig kommunicera med hästen, både från marken och hästryggen. Att alla ska få ta del av hästens själsligt läkande egenskaper. Att lära sig förstå hästen och vara tacksam över det hästen lär oss. Hästens välmående står alltid i centrum.

För att få rida på Häståkeriets ridskola behöver du uppfylla följande krav

På Häståkeriet går hästarnas välfärd och hållbarhet i första hand. Våra fina hästar har aldrig ansökt om jobbet som ridskolehästar och vi måste värna om deras välmående. Därför är det vissa krav du måste uppfylla för att få rida på ridskolan. Hoppas att du har förståelse för detta och alla är välkomna till de avsuttna aktiviteterna så som körning eller ryttarcoachning.

  • Alltid ha en ödmjuk inställning till hästen

  • Behärska att rida i alla gångarter

  • Viktgräns 80kg

  • Infinna dig 45 min innan lektion för skötsel av din lektionshäst, detta inkluderar visitering och rykt (om din häst redan går på lektion finns det alltid andra hästar som uppskattar att bli ompysslade). Efter lektionen smörjer vi av träns och sadel. 

Ridskolans grupper och lektionsfokus

Samtliga ridskolegrupper riktar sig till vuxna eller ungdomar över 15år. Nivån på grupperna skiljer sig lite, men alla grupper mixar teori, dressyr, bommar, uteritter.

Nya ryttare tas i mån av plats in i lämplig ridskolegrupp utifrån köordningen på intresselistan.

DSC07456 - kopia.jpg

Intresseanmälan

Här kan du som är intresserad av att börja rida hos oss göra en intresseanmälan genom att fylla i informationen nedan.

Tack för din anmälan!

bottom of page