Information om Ridnivåer

Såväl vana ryttare som nybörjare hälsas välkomna till våra fantastiska turer här på Kungliga Djurgården. Tempo och instruktioner anpassas efter gruppens förutsättningar. Hästarna tar väl hand om nybörjare (åldersgräns15 år, för gryningsritterna är åldersgräns 18 år) och uppskattas även av mycket vana ryttare. Innan bokning rekommenderar vi att du läser igenom våra Avboknings regler. 

Nivåer - Viktig info!

Att ranka sin sin ridnivå är inte alltid lätt, men däremot viktigt både utifrrån säkerhetsskäl men också så att alla i gruppen får rida utifrån den nivån som ridturen är listad som. Exemplevis är det väldigt tråkigt för resten av gruppen om en ovan ryttare rankat sig som van ryttare, och sedan inte klarar alla gångarter. Vi på bokningen gör vårt allra bästa för att det inte blir så, varför nedan graderingskala är så viktig. När du bokar in dig på en tur i bokningsystemet så kommer du ombedas att uppge vilken nivå du anser att du kan rida på. Turerna beskrivs i vårt bokningsystem så här:

Van Tur - menas att man kan göra i ordning sin egen häst och hantera alla gångarter.

Nybörjare/ovan tur - är för dig som aldrig suttit på en häst tidigare eller för dig som ridit ett fåtal gånger. 

Om nivåerna blandas i en grupp anpassar vi takten till den som har lägst nivå varför det är extra viktigt att meddela din rätta nivå

Vilken ridnivå har du?

1. Nybörjare - har aldrig ridit förut till har provat rida någon gång

2. Ovan ryttare - Har ridit 3-9 gånger förut har provat på alla gångarter.

3. Mindre van ryttare - Har ridit 10 gånger till något/några år och kan följa
med i alla gångarter

4. Ringrostig - Har ridit i många år i alla gångarter, men var ett tag sedan sist.

5. Van ryttare - Har ridit några/flera år och trygg i alla gångarter, rider regelbundet i dagsläget

6. Avancerad ryttare - Har ridit i många år, kanske till och med tävlingsridit, rider regelbundet i dagsläget

7. Känner mig helt trygg och avspänd i sadeln i galopp och tycker mycket om fart och fläkt när jag rider!

 

64623098_2379856022035348_41175020991875
66378378_2379856012035349_15302789332562

Turerna utgår från stallet på Greve von Essens veg 63. När betalningen är genomförd kommer du få en boknings bekräftelse med din boknings information. OBS! En bokning per person. Bokningen är inte genomförd förrän betalningen kommit in till oss och då skickas bokningsbekräftelse. Se alltid till att du får din bokningsbekräftelse om du inte fått någon hör av dig till bokning@hastakeriet.se. Minst 2 personer måste vara inbokade nu i lågsäsong för att turen ska bli av. Vi meddelar dig om en eventuell återbetalning blir aktuell.​ Skulle du ha problem med att få igenom en bokning eller önskar en annan tid att rida hör du av dig till oss!